Полицай се съди с МВР, смъмрили го несправедливо


Младши инспектор от четвърто районно съди МВР, защото го смъмрили, след като не се явил на строеви преглед. На въпросното събиране трябвало да бъде определена готовността на състава за носене на лятно униформено облекло. Полицаят обаче го пропуснал, защото бил дежурен цяла нощ и смятал, че на следващия ден му се полага да почива.

На свой колега пък обяснил, че още преди 2 години е казал, че няма да полага извънреден труд, за който не му се плаща. След като заповедта за наказването му с мъмрене била издадена, той я атакувал пред Пловдивския административен съд. Със свое решение от 28 септември т. г. обаче съдът потвърждава санкцията като законосъобразна, а униформеният има правото да обжалва пред ВАС.
Прегледът бил насрочен за 16 часа на 27 април т. г. Уведомлението за него било разпространено още на 20 април и полицаят бил наясно, че се готви такова събитие. Той работел в сектора за охрана обществения ред и бил дежурен от 19 часа на 26 април до 7 сутринта на 27-и. След това се прибрал вкъщи да си почива.
Пред съда се позовал на правото си на 12-часова почивка между работните смени. По наредба на МВР обаче в работните графици на служителите съществува понятието "време на разположение", в което те би трябвало да са в готовност да изпълняват задълженията. На това основание съдът се произнася в полза на МВР.

Лидерът на Каталуня: До няколко дни ще провъзгласим независимост

Предишна новина

Основното предизвикателство пред новия ВСС е да няма скандали

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.