Подпийнала следователка, дърпала и удряла полицай, е обвинена в хулиганство

Подпийнала следователка, дърпала и удряла полицай, е обвинена в хулиганство

Подпийнала следователка от отдела към Софийска градска прокуратура (СГП) е привлечен към наказателна отговорност за хулиганство и оказване на съпротива срещу орган на реда - престъпление по чл. 325, ал.2, вр. ал.1 от НК, съобщиха то държавното обвинение.

Вечерта на 20 май 2020 г. дежурен автопатрул бил изпратен на ул. „Пловдив“ в столицата във връзка със сигнал за група хора, нарушаващи обществения ред пред входа на жилищен блок.

На място било установено, че пред бл. 347 в ж.к. „Света Троица“ шумна компания употребява алкохол и слуша музика. Сред присъстващите имало възрастни хора и деца.

Пристигналите служители на реда се представили и обяснили, че с действията си гражданите нарушават обществения ред в нощно време. Присъстващата Н.К.–Т. - следовател в Следствен отдел към Софийска градска прокуратура, игнорирала разпорежданията на полицейските служители, като се държала арогантно, седнала на пейка и вдигнала чаша с водка. На лицата от събралата се група пред жилищния вход били поискани документи за самоличност. По време на проверката К.-Т. отправила обидни думи към служителите на реда.

Последвало и агресивно поведение от нейна страна спрямо униформен – дърпане за ръка и удряне по рамото. Служителят на реда направил опит да я спре и да й сложи белезници.

Един от мъжете от компанията - Б. Х. (46 години) напръскал със спрей полицейски служител и ударил друг в областта на лицето.

Следователят - Н.К.-Т. и Б. Х. са били задържани и закарани в Районно управление на МВР.

Към настоящия момент, както служителят на прокуратурата, така и другото лице са привлечени в качеството на обвиняеми. Определена им е мярка за неотклонение - гаранция в пари.

„Прокуратурата заявява, че няма да толерира подобни прояви и ще предприема действия по тяхното недопускане и санкциониране“, уточняват от държавното обвинение.

Предстои да бъде образувано дисциплинарно производство спрямо Н.К.–Т. за нарушение на разпоредбите на Кодекса за етично поведение на българските магистрати.

Извънредното положение свърши – какво се променя за Вас, Вашите близки и Вашия бизнес

Предишна новина

Законопроектът за държавните бензиностанции стигна до НС

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.