Победа за Тръмп - Върховният съд остави частична забрана за влизане в САЩ


Окончателно решение се чака през октомври. Дотогава - ограничения за граждани от 6 мюсюлмански страни

Частична победа за президента Доналд Тръмп - със свое решение Върховният съд на САЩ възстанови частично действието на указа за забрана граждани от 6 мюсюлмански страни - Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен. Разпоредбата е временна и ще важи до октомври, когато се очаква съдът да се произнесе окончателно за законноста на президентския указ. Дотогава обаче ще се прилагат части от документа, който бе отменен от по-долни съдебни инстанции като противоречащи на законовите правила на САЩ, съобщи Си Ен Ен. Тръмп обжалва апелативните решения пред Върховния съд.

Съдия блокира безсрочно "мюсюлманската" забрана на Тръмп

Забраната за посещения в САЩ ще се прилага за гражданите на шестте изброени държави, но е и в случаи, ако те имат реални отношения с човек или организация, намиращи се в САЩ. Съдът ще разреши да влезе в сила и 120-дневната забрана за прием на бежанци, която ще се прилага при същите условия, съобщават още световните агенции.

Тръмп използва атаката в Лондон, за да пробута пак забраната на мюсюлманите да пътуват

Трима от консервативните съдии са заявили, че биха разрешили президентският указ да се прилага изцяло. Сред тях е и Нийл Горсъч, назначен от Тръмп.

Преди няколко дни президентът бе заявил, че забраната за влизане в САЩ, макар и в частичния й вариант, ще започне да действа три дни след решението на съда, ако то е в полза на президентския указ.

В. Божилова: В цяла Европа лечението на наркозависими е задължително, а у нас - не

Предишна новина

Карловец, едва не блъснал майка и дете, налита на бой

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.