Пловдивски адвокат прибра апартамента на Петраков


Пазарджишкият бизнесмен Георги Петраков загуби делото за собствеността на семейното жилище на улица "Стефан Караджа" в областния град. Апартамента той заложил пред пловдивския адвокат Димитър Пенев, който му дал пари назаем.
Петраков закъсал здраво с финансите през 2010 г., когато срещу него бе образувано дело по закона за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност. Тогава от комисията "Кушлев" запорираха всички сметки и имоти на фамилията и на практика ги оставиха без пукнат лев. В същото време Петраков имал нужда от пари, за да плаща на адвокатите си по различните дела. Ситуацията се влошила тотално през 2011 г., когато бизнесменът и бивш съветник на кмета Иван Евстатиев влезе в затвора по присъда за грабеж на прасета. Тогава Петраков се принудил да иска пари назаем от адвокат Пенев. Като обезпечение двамата се договорили апартаментът на фамилията на ул. "Стефан Караджа" да бъде прехвърлен на юриста, а след като Петраков му възстанови заема, жилището отново да стане собственост на пазарджишкия бизнесмен. Броени дни след прехвърлянето на собствеността обаче адвокат Пенев се снабдил с изпълнителен лист и поискал да бъде въведен във владение. Според Петраков пловдивският юрист е действал некоректно спрямо него.
По-различна версия изложи в съдебна зала адвокат Димитър Пенев. Той обясни, че наистина е дал пари на Петраков. След като не му ги върнал навреме, поискал отсрочка, на което Пенев се съгласил. Когато и последният срок изтекъл, а пазарджишкият бизнесмен не се издължил, адвокат Пенев прибегнал до услугите на съдебен изпълнител.
След като се запозна с доказателствата по делото, Окръжният съд в Пазарджик отхвърли иска на Петраков да му бъде върнато семейното жилище. Решението обаче не е окончателно и може да бъде обжалвано в двуседмичен срок.

И в последния възможен ден няма нова такса смет

Предишна новина

Адвокати ще се обучават за работа с деца

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.