Перущица брани с подписи Ради Минчев


Подписка с близо 1200 имена ще внесе в Апелативния съд инициативен комитет в защита на кмета на Перущица Ради Минчев. Поддръжниците му вчера свикаха специална пресконференция, на която защитиха градоначалника. "Перущица е бунтовна и не ни пречи и сега да се вдигнем на бунт. Искаме си кмета. Този човек доказа, че го бива и искаме да продължи да работи", заяви Иван Анастасов, пенсионер, председател на комитета.
Днес в Апелативния съд ще бъде последният рунд от битката на Ради Минчев да остане кмет на Перущица. Миналата седмица окръжният съдия Христо Симидчиев го отстрани от поста по настояване на прокуратурата. Според обвинението има основания за това. Прокуратурата се позовава на събраните към момента по досъдебното производство доказателства. В това число влизат и данните, събрани чрез специални разузнавателни средства.
Декларация в подкрепа на кмета Ради Минчев, подписана от служителите на община Перущица, беше внесена в съда от адвоката му Стефан Левашки на миналото съдебно заседание. В нея се казва, че по време на кметуването на Ради Минчев са започнати много проекти и социални програми и отстраняването му от длъжност ще попречи на реализацията им. Това обаче се оказа аргумент, който не успя да натежи пред Темида.
Ради Минчев бе арестуван показно заедно със софиянците Павлин Статев и Илияна Павлова, а срещу тях бяха внесени обвинения в искане и обещаване на подкуп от 40 000 лева, както и в документни престъпления. Апелативният съд ги освободи срещу парична гаранция по 10 000 лева за всеки, след като прецени, че няма достатъчно доказателства за подкупа. Днешното решение на магистратите ще е окончателно и не подлежи на обжалване. /Марица.бг

ВКС трябва да определи къде ще се разглежда делото за взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом

Предишна новина

Прокуратурата се самосезира за замърсяването на въздуха в Сливен

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.