Парламентът ще разгледа на първо четене предложението на управляващите за осигуряване право на глас на карантинираните


Парламентът ще разгледа на първо четене предложението на управляващите за осигуряване право на глас на карантинираните граждани. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. Предложението е заложено в промените в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Законопроектът бе внесен съвместно от ГЕРБ и "Обединени патриоти" на 15 януари. С него се дава възможност на лицата под карантина да гласуват чрез подвижни избирателни кутии.

Част от разпоредбите предвиждат при провеждане на избори през 2021 г. по време на на извънредна епидемична обстановка ЦИК да изработи правила за организацията на изборите, с които да се гарантират живота и здравето на членовете на избирателни комисии. Срокът предвиден за изработване на тези правила е не по-късно от 50 дни преди изборния ден.

На вниманието на депутатите се поставя и първото четене на промените в Административнопроцесуалния кодекс. Те са внесени от ПГ на ГЕРБ. Със законопроекта процесът по проверка на редовността на жалбите се възлага на първоинстанционните съдилища, постановили актовете, които се обжалват.

В 11.00 ч. ще започне и петъчният парламентарен контрол.

Червените искат и съдът да гледа вота на видео, ДБ лансира своята платформа

Предишна новина

Ученици стрелят с пистолет на купон в Лясковец

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.