Отложиха делото срещу обвинения в убийството на Андреа от Галиче


Делото по случая с изнасилването и убийството на 18-годишната Андреа от село Галиче бе отложено, предаде Nova.

Аксел Олеков понастоящем е в ареста с постоянна мярка за задържане, тъй като има основания да се смята, че именно той е извършил редица престъпления около смъртта на момичето.

Обвинението е убедено, че той изнасилва Андреа Симеонова, ограбва я и я убива по особено жесток и мъчителен начин.

Близките на загиналата, начело с баща ѝ - Асен Симеонов, организират мълчалив протест пред Съдебната палата във Враца, като основното им настояване е за максималната възможна присъда. Според адвоката на семейството, Аксел Олеков трябва да получи 12 години затвор за убийството и още 6 години зад решетките по останалите обвинения.

Магистратите, обаче, не са склонни да приемат толкова тежко наказание с оглед факта, че обвиняемият е бил непълнолетен по време на престъпленията (17-годишен).

Асен Симеонов разказва, че се е изнесъл от Галиче, тъй като всичко там му напомня Андреа, а брат ѝ е на антидепресанти, тъй като нееднократно е споделял, че би му се искало да умре, за да отиде при сестра си. Братът в момента очаква дете, по думите на Асен, но дори подобна радост не е в състояние да запълни празнината в почерненото семейство.

Иво Прокопиев прехвърля свой финансов бизнес на вицепремиер при царя

Предишна новина

Спецсъдът ще заседава по делото КТБ

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.