Осъдиха немец за надпис, приравняващ мигрантите с кучета


Германски собственик на магазин, който поставил табела с надпис "Кандидатите за убежище да чакат отвън", придружен от снимка на куче, беше признат за виновен в насаждане на омраза от съд днес, съобщава ДПА, цитирана от БТА.

"Основният проблем е кучето", каза съдията, като подкрепи тезата на прокуратурата, според която табелата приравнява хората на животни.

Въпреки че в Германия собствениците на кучета все още могат да влизат в много търговски обекти с домашните си любимци, животните обикновено не се допускат в магазини за хранителни стоки поради хигиенни съображения.

Такива магазини традиционно поставят табели с надпис "Кучетата трябва да чакат отвън".

Според прокуратурата косвеното послание на табелата е, че кандидатите за убежище са толкова мръсни, че не бива да бъдат допускани в магазини за хранителни стоки.

Собственикът на магазина, който е от южния германски град Селб, получи предупреждение и бе осъден да даде 1800 евро на две детски градини. Прокуратурата настояваше за глоба от 6000 евро.

Адвокатът на защитата поддържаше тезата, че всяко наказание би било в разрез с правото на свободно изразяване. Той допълни, че клиентът му не е имал за цел да опозори никоя конкретна група.

ЕК дава България на съд заради e-паспортите

Предишна новина

Изправят на съд нападателя на актьора Бате Николай

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.