Освободиха Навални


Алексей Навални беше освободен, след като излежа 15 денонощия в ареста, съобщи Интерфакс, като цитира ръководителя на предизборния му щаб Леонид Волков. Навални бе арестуван на 26 март по време на протест срещу корупцията.

Волков заяви, че Навални ще продължи кандидат-президентската си кампания, като възнамерява да открие щабове в Тюмен и Челябинск на 14 и 15 април.

Припомняме, че съдът в Москва призна на 27 март Навални за виновен в съпротива срещу силите на реда при задържането му предния ден. Опозиционният лидер бе глобен и с 20 хиляди рубли.

На 26 март в стотина руски градове се състояха протестни акции срещу корупцията. Няколкостотин души бяха арестувани по време митингите. По различни данни само в Москва участниците са били между 10 000 и 50 000 души.

Европейският парламент прие в четвъртък резолюция относно Русия, в която призова власите да освободят Навални. Те припомниха на Москва да спазва основните права на свобода на словото и на мирни събрания. "Европейският парламент изразява подкрепата си за инициативата на г-н Навални да се бори срещу корупцията и осъди непрекъснатите усилия на Русия да го накара да замълчи", пише в резолюцията на ЕП.

Бивш земеделски шеф пуснал баща си да строи на плажа

Предишна новина

Шокиращи кадри бяха показани по време на поредното заседание на делото срещу акушерката Емилия Ковачева

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.