Освободиха един от българите, задържани за камиона убиец в Австрия


Българинът Цветан Цветанов, който бе задържан в страната ни по случая със смъртта на 71 бежанци, е освободен от ареста. Новината бе потвърдена от наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура в Монтана Нина Борисова, както и от адвоката на Цветанов, предаде кореспондентът на bTV в региона.

32-годишният мъж бе арестуван в родния си град Лом в края на август на основание Европейска заповед за арест, издадена от властите в австрийския град Айнщат с искане за екстрадиция. Той бе уличен в причиняване смъртта на бежанците, открити в изоставен хладилен камион на австрийска магистрала.

От прокуратурата в Айнщат Цветанов бе обвинен в контрабанден трафик на хора, участие в организирана престъпна група и умишлено причиняване смъртта на голям брой хора. "Европейската заповед за арест е оттеглена и това е причина за освобождаването на Цветанов", допълни прокурор Борисова.

Причините не са посочени, но според източници на bTV вероятната причина е липса на доказателства.

Срещу мъжа е образувано дело и в Специализираната прокуратура в България. То също е за участието му в организирана престъпна група, но обвинението е за пране на пари.

Крокодил или проблеми на бащинството

Предишна новина

Макс Шремс - тихият австриец, който се изправи срещу фейсбук

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.