Оспорват сделки на Цветан Василев


Синдиците на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) са подали нови искови молби в съда, по които през януари са образувани производства срещу шест търговски дружества. До сега най-много са исковите молби към фирми, свързани с мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев и близките до него бизнесмени Едоардо Миролио и Гриша Ганчев, научи "Стандарт". Всички прихващания и встъпвания в дълг могат да бъдат атакувани от синдиците, тъй като намаляват активите на банката и ощетяват останалите кредитори. Цесиите (сделките по прехвърляне на депозит към кредитополучател) не са атакуеми, защото са между частни субекти и не променят нищо за кредиторите на КТБ, обясниха юристи.

Синдиците на КТБ взеха решение по 534-те оспорени от кредитори вземания към банката в посочения в Закона за банковата несъстоятелност срок. Съобщението за това беше публикувано вчера в Търговския регистър. Съгласно изискванията на закона, до 9 февруари 2016 г. включително тече 7-дневният срок, в който всяко лице, направило възражение пред синдиците срещу прието или неприето вземане в съставения първоначален списък на приетите вземания, може да получи решението в централата на КТБ в София, ул. "Граф Игнатиев" №10, съобщиха от затворената банка. При несъгласие с постановените от синдиците на КТБ решения, те могат да бъдат оспорени пред съда по несъстоятелността - в случая Софийски градски съд (СГС), като срокът за това е до 16 февруари.

Разследването за стрелбата по дете във Варна трябва да приключи до месец

Предишна новина

Адът на Ширин

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  Дони | нерегистриран
  0
  0

  А не е ли по-добре да го приберат на топло за КТБ, пък по-нататък да ровичкат и по останалите му сделки? Това неговото е абсолютна наглост.

 2. 3
  Нора | нерегистриран
  1
  0

  Аз лично се надявам, че най-накаря ще научим истината за КТБ и за миризливите ризи. Няма нужда от повече политически чадъри, като рано или късно ще завали отново.

 3. 2
  Тервел | нерегистриран
  1
  0

  Надявам се, че съда ше анулира тези фалшиви сделки. Тези фирми са едни от малкото смислени активи на КТБ, които имат някаква стойност.

 4. 1
  Галя | нерегистриран
  3
  0

  Време беше това да се случи. Не стига, че най-нагло Василев и цялата му рода се наредиха да си вземат депозити от КТБ, ами и се опитва да измъкне и малкото предприятия, които имат някаква стойност. С Гриша Ганчев прехвърлянето на Петрол стана само около месец преди да затворят банката. По същия начин и с фирмите прехвърлени на Миролио. Е хайде сега ми разправяйте, че това е било случайност. Много добре е знаел Василев, че пирамидата му няма как да е вечна и се разпада и за това е започнал да прехвърля компаниите си на подставени лица, за да може да ги задържи. Трябва освен за Василев да се иска и затвор за съучастниците му, които му помагат да ограби отново вложителите на КТБ.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.