Оскар Писториус отново се обяви за невинен, изказа молитвите си към семейството на момичето


Фото: БТА

С глас накъсан от емоции, африканският атлет Оскар Писториус взе думата от подсъдимата скамейка в своя защита и заяви, че Денят на Свети Валентин миналата година, когато той застреля приятелката си Реева, е отнел съня му и е превърнал нощите му в кошмари.

Южноафриканският атлет-инвалид, който е подсъдим за убийство, също така се извини на майката на моделката и дипломиран адвокат. Той каза: "Аз просто исках да защитя Реева". Майката на починалото момиче- Джун Стеенкамп, седеше в зоната на свидетелите в претъпкания съд на Претория, като наведе глава, но остана с каменно лице.

Самият Писториус, 27-годишен спортист, разказа, че е на антидепресанти и опиумни вещества, след като е изпаднал в нервна криза и психологическо разстройство. Той е изправен пред доживотен затвор заради убийството, но днес отново каза, че е невинен, като е помислил, че стреля по нападател на дома им.

"Искам да се извиня на семейството на Реева още веднъж. Не е имало нито ден, в който да не съм бил съпричастен с вашата мъка. Всяка сутрин мисля първо за вас и вие сте хората, които са първи в молитвите ми, каза още параолимпиецът.

По-рано през деня световните агенции отбелязаха, че той е навел глава и запушил ушите си, в моментите на изчитането на детайлите по убийството на Реева Стеенкамп. Обвинението поддържа теорията, че Писториус умишлено я е убил след свада между тях, докато той отговаря, че е нещастен инцидент, в който е помислил, че крадец е проникнал и той се е заблудил.

До два месеца ще е ясно решението на гръцкия съд за съдбата на "русия ангел"

Предишна новина

Петима горят заради Лясковец

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.