Оправдаха Марин Льо Пен, публикувала кадри на мъчения на "Ислямска държава"


Френската крайнодясна лидерка Марин Льо Пен беше оправдана по обвинение в нарушение на закона срещу речта на омразата през 2015 г., когато тя публикува в Туитър кадри от издевателства на "Ислямска държава", предаде Ройтерс.

Льо Пен пусна трите снимки, включително една на обезглавеното тяло на американския журналист Джеймс Фоли, след като известен телевизионен журналист сравни партията й Национален сбор с ислямистката радикална групировка, предаде БТА.

Тя беше заявила, че е публикувала снимките, за да изтъкне колко абсурдно е такова сравнение и отрича да е нарушила закона. Според нея процесът срещу нея е бил политически мотивиран.

Тя беше обвинена по член на Наказателния кодекс, който забранява разпространението на послания на насилие, които нанасят сериозен ущърб на човешкото достойнство.

Прокуратурата искаше глоба от 5000 евро, което е далеч под максималното възможно наказание от три години затвор или глоба от 75 000 евро.

След заседанието на съда адвокатите на Льо Пен заявиха, че свободата на словото е била съхранена.

Според проучвания на избирателните нагласи Марин Льо Пен ще е основният съперник на френския президент Еманюел Макрон на президентските избори догодина.

Българи са задържани в Германия по подозрение в търговия с бебета

Предишна новина

14-годишно момиче е починало във "Факултета", задържан е вуйчото на детето

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.