Опит за кражба остави без ток Бистрица, Железница и вилна зона Симеоново-Драгалевци


Опит за кражба на кабел, собственост на ЧЕЗ Разпределение България, остави без електрозахранване тази сутрин 5000 домакинства в селата Бистрица, Железница и вилна зона Симеоново-Драгалевци.

Екипи на дружеството реагираха по най-бързия възможен начин, като локализираха и отстраниха повредата за около час.

Установено е, че неизвестни лица са нарушили целостта на кабел 20 kV чрез механична намеса в близост до южната дъга на Околовръстния път в столицата. Уведомени за инцидента са органите на МВР.

Подобни деяния нарушават нормалния ритъм на живот и спокойствието на клиентите, което не може да се компенсира по никакъв начин, съобщават от дружество ЧЕЗ.

За отстраняване на щетите се влагат средства, които в противен случаи биха могли да се използват за модернизиране на мрежата. Често посегателствата застрашават човешки животи не само на извършителите, но и на невинни лица.

Въпреки безспорните материални и нематериални щети, които нанасят, престъпленията често остават ненаказани. ЧЕЗ Разпределение призовава за третирането на посегателствата над инфраструктурни обекти като сериозни престъпления, наказуеми със съответните възпиращи санкции.

Пипнаха марихуана за 126 000 лв. в депо за дрога във Велико Търново

Предишна новина

Калина Чапкънова за писмото на Кьовеши: Точно и ясно сме подали информацията, която беше изискана от нас

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.