Окръжната прокуратура в Пазарджик се самосезира за случая с боклука в река Чепинска

Окръжната прокуратура в Пазарджик се самосезира за случая с боклука в река Чепинска
Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Пазарджик се е самосезирала след репортаж по телевизията, за изсипаните от камиони в река Чепинска отпадъци край Велинград и прави проверка. Това съобщи окръжният прокурор Васил Малинов. Той уточни, че е образувана преписка за евентуално престъпление по чл. 352 от Наказателния кодекс, текстът по който предвижда за виновните за това лица наказание от 1 до 5 години лишаване от свобода и  глоба от 5000 до 30 000 лева.

Местната екоинспекция е направила проверка още в понеделник, като екоинспекторите са установили, че на мястото има незаконно сметище с площ около 3 декара, съобщи директорът на РИОСВ Костадин Гешев. Има и доста камари, което говори, че там са изсипвани цели контейнери.

''Дадено е предписание всичко да се изчисти и да не се допуска образуването на ново сметище. Кметът ще понесе лична санкция, която е от 3000 до 10 000 лева. Негово задължение е както да организира, така и да контролира сметосъбирането и извозването, така че в неговите правомощия пък е да санкционира фирмата концесионер'', коментира случая главният прокурор Иван Гешев.

Още по темата

ВКС отказа възобновяване на дело за убийство отпреди 11 години

Предишна новина

Осъждани и с основно образование ще могат да бъдат частни охранители

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.