Огромен проблем е срастването между част от съдебните магистрати и адвокатските кантори


Наблюдава се борба за власт в съдебната ситема. Най-тежките случаи в българския преход останаха ненаказани. Огромен проблем е срастването между част от съдебните магистрати и адвокатските кантори. Това коментира в предаването "Денят на живо" по Канал 3 проф. Георги Близнашки, преподавател по Конституционно право.  

"Тази мрежа трябва да се разплете или разсече и президентската институция трябва да се намеси. Прокуратурата трябва да усеща зад себе си силата на държавата, нужно е национално усилие. Има интересни взаимоотношения между съдии и прокурори. Новият ВСС трябва да внесе сигурност. Не може да съществуват партии, които се стремят към кадруване в съдебната система", допълни проф. Близнашки.

По думите му България се управлява ден за ден, а хората искат да видят нещо по-дългосрочно и мащабно.

Според него относно избора как да бъде назначаван председателя на Антикорупционния орган може да се постигне консенсус.

"Истината е по средата, това са назначения, които трябва да се правят от държавния глава, по предложение на Министерския съвет", коментира проф. Близнашки. 

"Тези, които тръгнаха срещу главния прокурор не си дадоха сметка, че бумерангът ще се върне обратно. Твърденията на Цветан Василев трябва да се докажат, да се прибере в България, очевидно много хора са се облагодетелствали от КТБ. Това е омагьосан кръг, в който се движим. Партиите идват и си отиват, а държавата остава. Оставени са твърде много неосъдени в корупцията и сметката ще бъде платена от дребните риби", каза още проф. Георги Близнашки. 

КС допусна частично искането на президента за тълкуване на СЕТА

Предишна новина

НИП с дни на отворени врати

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  цветан цветанов Младши | нерегистриран
  0
  0

  Вярно е но не те са причината за този неморал- политиците задават примера.А Близнашки само коментира.Но дори и той не усеща какво ще стане.Ето какво.Ако имаме три власти нека всяка от тях предложи 3 ма директори.Така те взаимно ще се котролират чрез ротация или смяна на приоритетите всвка година.Нека се отчитат на Европ. Прокуратура.Дали сме си частично държ суверенитет на ЕС и ни наблюдават за добро.Това е.

 2. 3
  ?? | нерегистриран
  1
  0

  Съдебни магистрати?!? Все едно говори Цв. Цв., а не лице, носещо званието професор.

 3. 2
  X | нерегистриран
  1
  -1

  КОМЕНТАТОР № 1 ВСЪЩНОСТ КАЗА ВСИЧКО! КАКВО ДА КОМЕНТИРАМ...?!ДАДОХ МУ ЕДНА ТОЧКА /+/-6-ТАТА ПО РЕД И ТОВА Е!!!

 4. 1
  | нерегистриран
  12
  -2

  Ама не е вярно, че са се сраснали. Сраснати са сиамските близнаци. Нашите са се сродили, оженили или закумили - напр. мъжът адвокат, жената прокурор, а кумицата шеф-съдия. Сина евентуално ЧСИ, а снахата - нотариус. Ако имат още един син - примерно някакво малко шефче в полицията, а снахичката съответно в данъчното. Ако пък има и балдъзка - тя в общината. Тъй да се каже - едно сплотено семейство, пълно правно обслужване.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.