Огнян Герджиков: Нормално е Сакскобургготски да спечели делото в Страсбург


Нормално е бившият премиер Симеон Сакскобургготски да спечели делото в Страсбург по казуса с царските имоти. Това каза бившият председател на парламента и бивш служебен премиер проф. Огнян Герджиков. По думите му това би било шамар за българската държава. "Доста дела губим в Страсбург, което не е добър атестат", заяви той. "Когато НДСВ дойде на власт, юристите казахме на Царя, че е вероятно да има проблеми, свързани с имотите, и затова трябва да се приеме закон. Той каза:  "Аз докато съм в управлението, дума да не става", което, разбира се, му прави чест", изтъкна Герджиков.

"След изтичането на двата мандата с участието на НДСВ във властта следващото Народно събрание вместо да направи това, което се очакваше - да издаде реституционния закон за царските имоти, взе решение за мораториум върху тези имоти. Един такъв мораториум е абсолютно ограничаване на всякакви правомощия, нищо не може да правят с тези имоти. Това е много сериозно засягане на собствеността - нещо, което е много лош знак навън", отбеляза той.

"Как е възможно нашият цар Симеон, неговата фамилия, след като толкова години са господствали в нашия политически живот, да нямат никаква собственост", попита още Герджиков.

Бившият служебен премиер заяви, че няма предложение от президента Румен Радев да бъде неговата номинация за конституционен съдия. На въпрос дали би приел, ако такова се появи, Герджиков отговори: "Нека първо се появи, и второ, вероятно няма да приема. Чувствам се много активен, занимавам се с много дейности, с някои от които няма да мога да се занимавам, ако евентуално бих станал конституционен съдия".

 

Вещици проклеха новия върховен съдия на САЩ, екзорсист брани с молитви Брет Кавано

Предишна новина

Недосегаемите

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  | нерегистриран
  3
  0

  Тоа па...

 2. 1
  Всичко е нормално | нерегистриран
  3
  -3

  Всеки български гражданин , който е завел дело срещу България в Страсбург, е нормално да го спечели.Някой да си е взел поука от досегашните осъдителни решения и да е променил нещо ? Следователно подобен изход от дело в Страсбург е очакван и логичен за всеки българин , не само за Симеон.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.