Обвиниха майката на двете дечица, убити жестоко в Сандански

Обвиниха майката на двете дечица, убити жестоко в Сандански
Кристина Дунчева с едно от децата си през 2017 година, снимка:Фейсбук

Обвиниха майката на двете дечица, които са на 3 и 5 годиники, убити жестоко в Сандански, съобщиха от прокуратурата.

С постановление на наблюдаващия прокурор 32-годишната Кристина Дунчева е била привлечена в качеството на обвиняем за тежко престъпление, извършено от нея по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца.

Жената е задържана за срок до 72 часа. Предвид тежестта на обвинението, за което е привлечена към наказателна отговорност, и характера на престъпното деяние, предстои Окръжна прокуратура – Благоевград да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят активни действия по разследването на извършеното тежко престъпление – убийство на две малолетни деца.

Досъдебното производство е било образувано след като вчера, 19 ноември 2020 г., около 17:30 ч., е постъпил сигнал за открити трупове на деца в апартамент на къща, на ул. „Скопие“ в гр. Сандански. Незабавно на място пристигнали полицейски служители, които установили Дунчева, майката на убитите тригодишно момиче и петгодишно момче.

При условията на неотложност е започнал оглед на местопроизшествието. Иззети са били веществени доказателства, сред които два ножа и сатър.

Към настоящия момент е извършено освидетелстване, разпитани са множество свидетели, назначени са експертизи.

Още по темата

"Правен свят" - Видео обзор (20.11.2020)

Предишна новина

Протести в Бразилия след убийството на чернокож

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.