Обвинен за кражба на лимузини потъна вдън земя


Районният съд в Пловдив не успя да открие подсъдимия Симеон Папагеоргиу, който не се яви на съдебното заседание вчера. Срещу него е повдигнато обвинение, че в периода 20 юли 2009 г. до 29 януари 2010 г. в Пловдив противозаконно е присвоил 3 леки автомобила - "Мерцедес Бенц", "Тойота Ленд Круизер" и БМВ на обща стойност 70 000 лева, собственост на гръцка фирма.
Поради отсъствието на Папагеоргиу съдът не даде ход на делото. Стана ясно, че подсъдимият не е бил намерен на адреса му. Според една от версиите, той изтърпява наказание "лишаване от свобода" в Кипър, където е бил задържан, заедно с двама българи, за притежание на около 1.6 кг кокаин, с цел разпространение.
Последно той е регистриран да влиза в България на 16 май 2014 година. Оттогава няма данни той да е напускал страната ни. Адвокат Тошкова, която е поела защитата на подсъдимия, се е чула с него по телефона. Той се е обадил от кипърски затвор, където бил осъден на 10 години за наркотици, но обжалвал. Оттогава тя не е поддържала връзка с него.
Съдът взе решение да отмени делото за 15 ноември, като на следващото заседание ще бъдат призовани и ощетените лица. Дотогава ще се търси отговор на въпроса къде е подсъдимият, дали е в затвора, на какво основание е там и колко остава от наказанието му? За целта съдилището ще търси помощ от Дирекцията за международно сътрудничество към МВР.

Того иска първия заловен у нас хакер от "Анонимните"

Предишна новина

Задържаха плевенчанин за участие в платформа за обмен на детска порнография

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.