Обрат по делото за Милен Цветков: Ключов свидетел твърди, че подсъдимият е заспал зад волана


Обрат по делото за катастрофата с Милен Цветков. Ключовият свидетел Георги Иванов единствен твърди, че подсъдимият Кристиан Николов е заспал зад волана секунди преди сблъсъка.

Георги Иванов и Кристиан Николов се познават отдавна, били са заедно в нощта преди катастрофата. После той се е возил се на предната седалка, в непосредствена близост до Кристиан, когато е управлявал джипа, помел колата на журналиста Милен Цветков.

Досега Георги Иванов е разпитван по делото два пъти - веднъж от дознател и един път пред съдия.

По време на разпитите в съда, той изпадна в някои противоречия. Едно от тях е, че за първи път твърди, че Кристиан Николов е шофирал с 60-70 км в час, а в друга част казва, че той обичал да кара с висока скорост.

Второто противоречие е, че шофьорът е заспал зад волана, като в същото време обяснява, че са говорили през цялото време с Кристиан и приятелката му, която се е возила на задната седалка. По никакъв начин не казва, че Кристиан е заспал и по тази причина е възможно да е загубил контрол над автомобила.

Днес обаче това беше акцента в показанията на Георги Иванов, който обясни, че в минутите преди катастрофата, докато пътували в колата на Кристиан, си говорели постоянно. Замълчали за кратко, когато усетил ускорение. Видял червения светофар, обърнал се към Кристиян и му изкрещял, но той не реагирал, бил като заспал.

Тезата на защитата е, че заспивайки за секунди зад волана, Кристиан несъзнателно е увеличил скоростта и така е предизвикал катастрофата.

Адвокатите на наследниците на Милен Цветков не приемат тази теза.

Мисля, че това обстоятелство не би могло да промени хода на процеса, още повече, че свидетелят в досъдебната фаза е разпитван пред съдия и в тази част показанията му бяха прочетени и приобщени съответно. Други такива доказателства по делото не съществуват и за да възникне такава хипотеза би трябвало да се съберат и други доказателства в тази насока., каза Станислава Каракушева - адвокат на сина на Милен Цветков - Боян Цветков.

Аз присъствах на този разпит пред съдия, просто не му беше зададен този въпрос. Никой не го е питал в момента, в който се е обърнал към него, защото той твърди, че се е обърнал, той е опитал да му извика нещо на Кристиан, никой не го е питал Кристиан в какво състояние е бил, каза Константин Симеонов - адвокат на Кристиан Николов.

Пред медиите обаче, Георги Иванов остана безмълвен. 

Големият спор сега е в това дали катастрофата е предизвикана поради непредпазливост или с елемент на умисъл, тъй като в кръвта на подсъдимия при експертизата са открити три вида наркотици.

По време на разследването Георги Иванов е заявил, че е напуснал автомобила на Кристиан, а подсъдимият и неговата приятелка са останали в колата. Днес твърди, че тримата заедно излезли от джипа, а Кристиан казал, че отива да помогне на пострадалия.

Днес бяха разпитани и полицейски служители, дошли на мястото на катастрофата след подадения сигнал. Единият от тях потвърди тезата на извършителя, че е подложил маратонката си под главата на Милен Цветков, за да му помогне и че е извадил езика му, когато той е щял да го глътне.

Делото продължава, като се очаква в края на заседанието адвокатите на Кристиан Николов отново да поискат той да бъде освободен от ареста.

Осъдиха жена на 10 месеца условно за кражба на общо 950 лв.

Предишна новина

Чистката започна: Бойко Рашков уволни от МВР свидетел срещу секретаря на президента Пламен Узунов

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Запознат | нерегистриран
    1
    0

    Делото може и да започне отначало, тъй като в края на м.май съдия Веселина Ставрева е подала молба, за освобождаването и като председател на състава, поради дългосрочен отпуск!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.