НС прие на първо четене промени в Закона за горивата

НС прие на първо четене промени в Закона за горивата
Снимка: БГНЕС, архив

Парламентът прие промени в Закона в административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, известен още като Закон за горивата, на първо четене, пише агенция ''Монитор''.

Законовите промени касаят облекчаване режима на регистрация на обектите за снабдяване на горива. Исканията са внесени от "Обединени патриоти", а със законопроекта ще се премахне невъзможността юридическите лица, занимаващи се с превоз на територията на България и в Общността, да регистрират вътрешни обекти. Според вносителите промените ще доведат до облекчаване на режима за регистрация на обектите за снабдяване на горива, без да се създава риск от увеличаване на сивия сектор, информира "Фокус''.

Юлиян Ангелов от ОП обясни, че промените се налагат заради над 1000 български фирми, които не получили възможност да регистрират и не могат да обезпечават с гориво своите транспортни средства.

Целта била фирмите да работят и да не бъдат спирани с различни административни пречки. БСП обявиха, че ще гласуват въздържал се и заподозряха, че зад промените стоят политически мотиви.  ''Не разбирам тази градивна безпринципност'', заяви Александър Сиди от ОП.

Още по темата

ВСС единодушно прие, че не е необходима нова фигура на разследващ главния прокурор

Предишна новина

На круизен кораб само с ваксина срещу COVID-19

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.