Нова схема: Вечеря в рсторант на петзвезден хотел срещу фиктивна нощувка за 20 лв.


Докато хиляди заведения стоят принудително затворени, други ресторанти се пълнят. Екип на медия влезе в ролята на таен клиент в едно такова заведение. Схемата включва фиктивна нощувка в петзвездния хотел на Ветко и Маринела Арабаджиеви - "Маринела", в София. Нощувката оскъпява вечерята с 20 лв. на човек или общо 40 лв. за двойна стая.

Журналистите влизат в хотела в петък вечер. На рецепцията ги питат дали имат резервация. Уточняват, че идва сервитьор, който прави „регистрация“ и ако в единия ресторант няма места, то в другия -„Панорама“, на 19-ия етаж, има.

На 16 януари столичната полиция и здравните власти проведоха акция в същия хотел и откриха точно този ресторант препълнен. Последваха глоби. Две седмици по-късно екипът на телевизията е настанен в друг ресторант на хотела.

„Можем да ви предложим една маса за непушачи. Трябва да минете през рецепция – да се регистрирате. Ако се регистрирате за двама, ще е много по-добре за нас“, казва служител на хотела.

И други хора плащат символична такса и се регистрират като гости на хотела срещу 20 лв. на човек и получават документ за платена стая, но не и ключ. В сайта на хотела обявените цени за нощувка са между 68 и 97 евро. На входа има табела, че ресторантът работи само за гости на хотела.

От персонала предупреждават да се побърза с поръчката, защото очакват полицейска проверка, каквато имало и предишния ден.

Ден по-късно, пред камера управителят на ресторанта Слави Бучков отрече, че са предупреждавани за предстоящи проверки от РЗИ и полицията. Уточни, че на входа клиентите се проверяват за регистрацията и дали са гости на хотела, след което се настаняват в ресторанта.

Екоминистърът ще инспектира язовирите около Варна и Бургас

Предишна новина

На главния прокурор и неговите заместници не бива да се гледа като на потенциални престъпници

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.