Нинова за втори път стъпва сама на мина


Проектът "Цанков камък" с много труд беше заметен, за да не се търси отговорност на Доган и Овчаров

В отговор на заканата на "другарката" Нинова ето и предизвикателство - твърдя, че проектът "Цанков камък" е гранд корупционен и моля да се сигнализира за това австрийското правителство, което го финансира чрез схема за изкупуване на спестени емисии (б.р. - по силата на споразумение между двете страни спестените след въвеждането в експлоатация на съоръжението въглеродни емисии се продават на Австрия и приходите влизат в НЕК).

Борисов: "Цанков камък" е счупен, искат на нас да пришият Пеевски (СТЕНОГРАМА)

Но иначе финансирането от консорциум от австрийски банки на проект, който е нарушил всички закони на проектното развитие, без никакъв контрол върху разходите и управление на рисковете, само може да вкара и банките, и австрийското правителство в проблеми по силата на екваториалните принципи (които осигуряват рамка за оценка на социалния и екологичен риск при финансиране на проекти, б.р.) - че са финансирали корупционни схеми.

ДПС контраатакува: Доган няма нищо общо с "Цанков камък"

Нинова е била заместник-министър на икономиката и енергетиката. Мога да потвърдя, че бе ангажирана във всякакви проекти - като доверено лице на Румен Овчаров, далеч извън формалната "външноикономическа дейност", за която отговаряше.

Изобщо за втори път стъпва сама на мина - след лъжата с Решетников (за срещите, проведени с генерала от руското разузнаване непосредствено преди президентските избори, които соцлидерката до последно отричаше, б.р.).

Заради "Цанков камък": Нинова дава Борисов на съд и на австрийската прокуратура

Проектът "Цанков камък" с много труд беше заметен, за да не се търси отговорност на Доган и Овчаров, а той е христоматиен за това какво е корупция - от начало до край.

Първо, изходните данни (геоложки) са били противопоказни за хидропроекти - т.е. не е трябвало изобщо да се строи.

Второ, не са направени достоверни независими анализи и проучвания. Няма достоверен финансов модел, защото той щеше да покаже, че проектът е прекалено рисков. Набързо, да строим и да харчим.

Трето, този проект никога няма да се изплати - такава е логиката на инфраструктурните проекти, които са с вечно отворена сметка и се трупа дълг върху дълг.

Десислава Атанасова: В сигнала на ГЕРБ за "Цанков камък" не е споменат Доган

Тези 200 млн. лева, за които говори енергийният министър Теменужка Петкова, че ще се изплатят през 2019 г., не се изплащат от приходи от "Цанков камък", а от други източници.

Това, че е започнат при предишното правителство не означава, че Овчаров и Нинова не са имали задължението да го спрат. А защо не са го спрели - да не става реч пак за тази корупция!

Полицейски служители от Кърджали излязоха на протест за по-високи заплати и по-добри условия на труд

Предишна новина

Симеонов към протеста: Ако толкова настоявате, петък и събота вечер съм свободен

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.