Неуредени финансови отношения е водещият мотив за убийството в София


Неуредени финансови отношения е водещият мотив за убийството на 46-годишната Станка Марангозова в столичния квартал "Младост", съобщи МВР. Има данни, че жената, която има криминални регистрации за измами, е била изнудвана от свои жертви в миналото. 
 
Въпреки че вече има водещ мотив за убийството, полицията продължава да работи и по други версии, включително и личен мотив.
 
Името на убитата Станка Марангозова е свързано със случаи на финансови измами. Тя има регистрации за този вид престъпления в МВР, потвърдиха още вчера от полицията. Това, което научихме, е, че в Районния съд в София има заведени няколко дела срещу нея, които още не са приключили. Едното е за измама, а заведената искова молба е на стойност над 1 400 000 лева. Другите са заведени от банки, на които жертвата е дължала пари.
 
От Специализираната прокуратура обаче съобщиха, че в миналото убитата жена е изнудвана от нейни жертви - част от организирана престъпна група
 
Гилза, открита на местопрестъплението, показала на полицията с какво е убита Станка Марангозова - късо, огнестрелно оръжие. В колата е открита и бяла роза, чиято символика от МВР не се ангажират да тълкуват. Според данните на полицията, в периода 2009-2012 г. жената се е занимавала с финансови измами, тип пирамида.
 
Главен комисар Христо Терзийски - директор на ГДНП: Назад във времето е имало срещу нея доста жалби и сигнали от измамени граждани или измамени управители на юридически лица под предлог развиване на такива финансови операции, които да водят до големи печалби.
 
По данни на специализираната прокуратура, преди време Марангозова е била изнудвана от потърпевши от нейни финансови машинации.
 
Главен комисар Христо Терзийски - директор на ГДНП: Последното досъдебно, което и в момента проверяваме, е, че тя е пострадала от лица, които я изнудват по причина за това, че тя е взела от тях 150 000 евро, за да ги вложи в борсови операции, които да доведат до по-големи печалби.
 
От кога е това досъдебното производство полицията и прокуратура не конкретизират. МВР е концентрирало усилията си за изясняване на нейната дейност в последните 10 години. 
 
Главен комисар Христо Терзийски - директор на ГДНП: Мотиви назад във времето последните 10 години - много, но такъв, който да доведе до вчерашното убийство и покушението срещу нея не сме установили.
 
Случайно или не, съседи на жертвата напоследък забелязали непознат мъж с побелели коси да обикаля около блока. 
 
По данни на полицията Станка Марангозова се е занимавала със счетоводство и финансови услуги на фирми. Наша справка в в Търговския регистър показа, че тя е регистрирана като управител на фирма, чието седалище е блока, в който е живеела. Предметът на дейност на фирмата е изключително широкообхватен - от консултантска дейност до производство на земеделски продукти и проектиране и строителство на сгради.
 

Първи международен форум за Кибер политики и сигурност се проведе в София

Предишна новина

6 месеца затвор за мъж, ползвал ток без разрешение

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.