Не се женете за българка, ако ви е мил животът


"Ако ви е мил животът, не се женете за българка! Ако пък вече сте го направили, разведете се преди рождения си ден". С подобен черен хумор са пълни социалните мрежи в Гърция след разкритието за шокиращото убийство на доктор Христодулу Каландзаки от остров Крит. 63-годишният кардиолог бе разстрелян с ловна карабина навръх рождения си ден. Тялото му бе намерено сутринта в събота до мерцедеса му, с който той е пътувал по провинциалния път Сития - Йерапетра.

Само за 24 часа гръцката полиция разплете убийството. Оказа се, че то е организирано от 35-годишната съпруга на лекаря, която е българка, а килърът е нейният любовник и сънародник, пише "Български новини". 37-годишният убиец е полицай в България и е пристигнал на Крит специално за подготвеното покушение.Местната полиция и прокуратура нямат съмнения във вината му,а и той е направил пълни самопризнанияДвамата любовници имали връзка от няколко години, но напоследък докторът започнал да има съмнения. Това пък довело до разправии между съпрузите. Каландзаки бил доста заможен и жена му решила да изпревари евентуален развод, като организира убийството на лекаря, при това точно на рождения му ден. Тя знаела добре навиците на съпруга си, който всяка събота отивал да преглежда пациенти в селата до Йерапетра.

По обичайния му маршрут устроил засада и ченгето любовник. Засега не е ясно откъде е набавил ловната карабина, с която е прострелял смъртоносно от упор доктора.В началото на разпитите българинът отричал да е извършил убийството. Според официалната вече информация отпечатъци по карабината, с която е убит лекаря, не са намерени,тъй като килърът билс ръкавици.

От страх да не бъде разпознат след убийството е тичал до своята кола, като изхвърлял дрехите си една по една. 73-годишен жител на близкото село обаче го видял, че прави засада и се прави на ловджия и сигнализирал полицията, откъдето започнало и разплитането на жестокото убийство.Българската съпруга на гръцкия кардиолог е обвинена за съучастие в убийството. Разпечатка на телефонните й разговори е показала, че тя активно е общувала с любовника си в навечерието на разстрела. Според показанията на двамата арестувани българи те изтъквали като мотив за престъплението тяхната страстна любов, но станало ясно, че били изкушени много и от мисълта, че могат да приберат наследството на лекаря.

В гръцките медии се появиха снимки на убиеца и в полицейска униформа. Засега за него се знае, че е разведен и има дете.Как ужасихме съседитеУбийството на гръцки лекар от българин и неговата любовница и съпруга на медика далеч не е първият случай, който шокира Гърция и в който са замесени наши сънародници. През годините е имало няколко особено кървави и жестоки престъпления, извършени от българи в съседката ни.Случаят на убитата малка Ани накара не само гърците, но и българите да изпаднат в шок от варварското убийство. 4-годишното момиченце бе убито през 2015 г. от собствения си баща. Мъжът разчленил тялото на Ани и сварил останките във вряла вода. След това изхвърлял частите в кофите за смет около централния район в Атина, в който живее, в продължение на няколко дни, за да не буди подозрение.

При разследването бил открит отпечатък от пръста на втори мъж върху бутилка с белина, която била използвана за изчистването на кръвта на Ани от стените, пода и мебелите. Съдът в Атина осъди на доживотен затвор бащата Станислав Бакърджиев и Назиф Ахмедов, като постанови, че са извършили жестокото убийство на момиченцето, осъзнавайки какво извършват. Майката на Ани - Димитрина Борисова, получи 6 години за излагане на опасност на живота на малко дете, съобщи Нова телевизия.През 2014 г. българка уби детето си с вряла вода. 2,5-годишното момченце почина от изгаряния трета степен. Атанас умря в страшни мъки на 28 март 2014 г. в село Месара на остров Крит, където живеел с майка си и нейния любовник - и той български гражданин. Подсъдимите за убийството разказвали пред разследващите, че "детето имало трудности да се изходи по голяма нужда и затова майка му го е заляла с гореща вода, за да му "помогне".По-късно се разбра, че Наско е бил жертва и на други изтезания. Той е бил бит, дран, а аутопсията установи и стари травми. Според показанията на лекарите от местния здравен център малчуганът бил транспортиран там около 2-3 часа след настъпването на смъртта. По тялото му те открили следи от предишни изгаряния, както и синини по окото и лицето му. Майката и любовникът й бяха осъдени на доживотен затвор.

Преди три дни български гражданин бе осъден на 10 години затвор в Солун, след като държал като заложница своя сънародничка.Четиридесет и три годишният мъж е държал 26-годишната жена като заложница в продължение на три месеца, през които я е принуждавал да работи през деня селскостопанска работа, а през нощта я изнасилвал.

2000 лева глоба за директорка на социално-педагогически интернат

Предишна новина

Как се създават "по-специални" магистрати

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.