Нарушител прегази полицаи, опитали се да го спрат


Преследване и стрелба в София. Полицаи простреляха шофьор. Според информацията до момента, преди това мъжът ги блъснал с колата си при опит да го спрат.

Сюжет като по филмите уплаши столичани на булевард „Рожен”. На пръв поглед обичайна ситуация – полицаи спират за проверка лек автомобил. Шофьорът обаче не се подчинява. Те го настигат след кратко преследване по булеварда. Мъжът зад волана им отвръща, като ги блъска.

„Служители на Второ РУ се опитват да извършат проверка на лице, което не се подчинява, прави опит да осуети проверката, блъска служебния автомобил и един от служителите. Колега е произвел изстрел. Лицето е откарано в медицинско заведение, както и полицаят”, обясни министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. 

Оръжието полицията е използвала, за да спре беглеца. Той се оказва мъж с дебело криминално досие. На 31 години е, от София. Колата, с която блъска полицията, е с видински номера.

Под ръководството на следовател от Софийската градска прокуратура цял ден се правеха огледи на мястото на инцидента. Хората от квартала бяха учудени от създалата се ситуация.

Такъв случай не е имало досега. Поне не съм знаел. Чух само сирени, после ми звъннаха, за да ми кажат, че някаква кола се опитала да мине”, обясни свидетел.

Полицаите са приети с контузии във ВМА. От болницата уточниха, че травмите им не налагат тяхното хоспитализиране и са освободени за домашно лечение. Нарушителят е настанен в противошокова зала в "Пирогов". 

Предстои случаят да бъде докладван на Прокуратурата.

Десислава Ахладова: За България е приоритет Европейската прокуратура да заработи бързо

Предишна новина

Милион и половина е стойността на иззетите наркотици при акция в столицата

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.