Наложено е наказание на подсъдим, нарушил противоепидемичните мерки след влизане през ГКПП "Калотина"


На 24 март подсъдимият Р.П. влязъл в България от Сърбия през ГКПП "Калотина" с лек автомобил. Мъжът не предоставил документ, удостоверяващ отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната изследване по метода PCR за доказване на COVID-19. Заявил, че пътува транзит за Турция, като бил длъжен да гарантира незабавното напускане на България през съответното ГКПП. Вместо това Р.П. отишъл в гр. Каблешково, област Бургас, и в гр. София. Три дни по-късно – на 27 март подсъдимият пристигнал на ГКПП "Златарево" за излизане от страната. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – София.  

С действията си подсъдимият нарушил противоепидемичните мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването за ограничаване разпространението на заразната болест. 

Териториално отделение – Петрич при Районна прокуратура – Благоевград привлече Р.П. към наказателна отговорност за извършеното от него престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от НК. 

Мъжът се е признал за виновен и е сключил споразумение с държавното обвинение, което съдът е одобрил. Наложено му е наказание от 4 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и 10 000 лева глоба.

ВАС няма да гледа жалбата за отказа на Бойко Борисов да е депутат

Предишна новина

„ЗАКОНЪТ В ИСТОРИЯТА“: Престъпление и наказание според Закона за съдене на людете

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.