Най-младият кмет загина на пътя дни след като беше избран на поста


23-годишният кмет на ломското село Станево Цветомир Иванов, който бе избран на поста в неделя е загинал при тежка катастрофа.

Инцидентът е станал около 20.55 часа в сряда вечерта на пътя от село Ковачица за град Козлодуй, съобщиха от МВР.

Мъжът е управлявал лек автомобил "Форд Сиера" с пазарджишка регистрация. Поради движение с несъобразена скорост, колата е излязла от пътното платно и се е ударила странично в крайпътно дърво. При сблъсъка колата буквално се увила около ствола.

Цветомир Иванов е загинал на място. По неофициална информация километражът на форда е "замръзнал" на 160 км/ч.

На място е извършен оглед и е образувано досъдебно производство. Тялото на кмета е откарано за аутопсия в болницата в Монтана.

Работа по случая продължава Районното управление на полицията в Лом.
Загиналият Цветомир Иванов беше избран за кмет в село Станево на 2 октомври по време на частични местни избори. Той беше издигнат от "Народен съюз" и стана най-младият кмет в Северозападна България.

Извънредните избори за кмет на селото се проведоха, след като предишният кмет Пламен Митков от БСП беше осъден от Районния съд в Лом за издаване на документ за наследници с невярно съдържание и подаде оставка. Предишните двама кметове на Станево също бяха отстранени от съда за същото нарушение.

Цветомир Иванов спечели изборите в село Станево срещу кандидата на ГЕРБ Малинка Рангелова.

"Първите ми задачи са да отворя магазин, тъй като хляб се доставя само в един от кварталите, да разчистя около електропроводите, за да има редовно ток и в по-далечен план – да изградим нов водопровод на селото", каза Цветомир Иванов след избора му за кмет.

Преди избирането му той е работил три години като строител в Белгия, където от години работят родителите му. Върнал се в България през 2015 г.

Каталуния гласува за провеждане на референдум за независимост

Предишна новина

Затворниците в Украйна с право на достъп до интернет

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.