На кого се е обаждал Местан след катастрофата?

На кого се е обаждал Местан след катастрофата?
Адвокат Николай Димитров, снимка: bTV

Отправили сме искане към прокуратурата да изясни дали и на кого се е обаждал Лютви Местан непосредствено след катастрофата, в която загина детето на нашия клиент - това заяви пред bTV адвокатът на семейство, което загуби 6-месечното си бебе - Николай Димитров.

"Имаме притеснение, че той е искал по телефона да дойде определен патрул и са били отклонявани патрули, докато дойде удобният. Той твърди, че е бил в шок дълго време след катастрофата, но искаме и информация дали по неговия телефон са водени разговор през това време, за което твърди, че бил в шок", допълни той.

Адвокатът заяви още, че само експертизата може да покаже дали пътниците в колата на неговия клиент са имали колани, дали загиналото бебе е било обезопасено с детско столче и т.н.

"Всички твърдения в това отношение трябва да се оставят за съдебната зала, защото клиентът ми е бил в шок и не си спомня всичко, затова само експертизата може да покаже как точно стоят нещата", каза Димитров, който така и не отговори на съмненията, че бебето не е било обезопасено. Той увери, че колата на семейството се е движела с 90 км в час.

Самият шофьор - бащата на починалото детенце, каза преди дни, че е карал с между 90 и 110 км в час. Според Местан той се е движел с много висока скорост и е навлязъл в насрещната лента, удряйки неговата кола, а не обратното.

До няколко дни трябва да бъде прецизирано обвинението срещу него, защото има и други пострадали при катастрофата, освен детето, заяви още Николай Димитров.

"Излизайки от път без предимство, спрял или не на знака "стоп", той не се е уверил, че по пътя с предимство пристига кола. Той не е изпълнил своето задължение и не е спрял на знака стоп. Дори и да е спрял той не е следвало да продължи маневрата, тъй като негово задължение е едва когато се убеди, че няма други участници в движението, тогава той да излезе. Сблъсъкът е настъпил на пътя с предимство", подчерта адвокатът. 

"Пътниците са видели много добре колата на Местан, очаквали са че той ще спре. Хората са много изплашени, имаме притеснения, че може да повлияе на процеса", допълни той.

КС прекрати делото срещу Закона за банковата несъстоятелност

Предишна новина

Кметът на Чупрене е отстранен от длъжност

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  Ставревица | нерегистриран
  0
  0

  Чл. 20. […] (2) (Изм. – ДВ, бр. 51 от 2007 г.)от Закона за движение по пътищата - Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението.

  Какво значи това - ""Пътниците са видели много добре колата на Местан, очаквали са че той ще спре." Хайде сложете точка и оставете компетентните органи да си свършат работата.

 2. 1
  бай Ставри от Централния софийски затвор | нерегистриран
  0
  -2

  Мистан ага, чакам те със страстна нежност за първата брачна нощ. зЕми си и кофа с грес...

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.