Мним съдия-изпълнител отърва затвора


Мним частен съдебен изпълнител отърва затвора и получи само година условно от Районния съд в Павликени. 26-годишният Нешо Иванов от Полски Тръмбеш бе признат за виновен за измама. С помощта на две свои приятелки той успял да завлече 80-годишен пенсионер с 11 500 лева. Нешо, 27-годишната Сълзица и 31-годишната Ани продали на възрастния мъж от съседното на Павликени градче Бяла Черква несъществуваща нива.

През декември миналата година възрастният мъж бил посетен от Нешо и Сълзица. Младежът се представил с името Иван Иванов и казал, че е частен съдебен изпълнител от Горна Оряховица. Срещата била уредена от Ани, която била домашна помощница на пенсионера. Мнимият юрист предложил на пенсионера незастроен имот на длъжник, който също се намирал в Бяла Черква и струвал 16 000 лева. Пенсионерът се съгласил и дал капаро от 4200 лева, а три дни по-късно превел още 7300 лева на сметката на Сълзица, която се представила за кредитен инспектор. Прехвърлянето на имота трябвало да стане на 18 декември пред нотариус, когато трябвало да бъдат доплатени останалите 4500 лева. Двамата дори обещали на клиента си да му уредят продажбата на мотор "Хонда" само за 200 лева.

Частният съдия-изпълнител обаче потънал вдън земя и повече не се обадил. Бъдещият собственик на нивата се усъмнил и започнал да търси кантората му. Тогава разбрал, че е измамен и пуснал жалба в полицията. Униформените много бързо влезли в дирите на извършителите и ги спипали само за ден. Сълзица и Ани също получили година условно от съда. Малките по размер наказания са породени от самопризнанията и от факта, че триото върнало парите, взети от 80-годишния мъж.

Окървавената брадва намерена зад гардероба в дома на обвинения за двойното убийство в Джебел

Предишна новина

Трима от "Протестна мрежа" внасят тъжба за клевета срещу шеф в КТБ

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.