Мистерия с куче зад разстрела в Пловдив


Кучето на пловдивския бизнесмен Данаил Божилов се оказа в центъра на версиите за разстрела му.

Огромният дого аржентино беше намерен вързан за дърво, близо до трупа на убития с куршум в сърцето бивш гребец. 43-годишният мъж бе застрелян в парк "Лаута" в сряда, докато разхождал кучето си на безлюдна алея, както правел всяка сутрин. Понеже огромният пес бил добре дресиран, Божилов имал навика да го пуска без каишка. Така го разхождал с приятели и около половин час преди убийството. Загадката е защо бизнесменът е решил да върже кучето по средата на обиколката в парка.

Едната версия е заради среща, която е завършила с фаталния изстрел. Друга хипотеза огласи главният секретар на МВР Младен Маринов. Той допусна, че можело да е имало спречкване заради страховития дого, което да е завършило със стрелба. С разсъждения по въпроса се включи и директорът на националната полиция Христо Терзийски. Той беше категоричен, че песът може да бъде вързан за дървото единствено от своя стопанин. Дори разследващите полицаине са се опитали да развържат звяраа са помолили присъстващи познати на убития собственик, които са се разхождали с него и познават домашния му любимец, да го отвържат и отведат по-далеч.

Иначе полицията засега няма водеща версия за убийството на Божилов, както и някаква улика, която да сочи към евентуалния извършител."Не установяваме някакви сериозни финансови взаимоотношения, които биха довели до неговата смърт. Не установяваме и житейски конфликти или интимни отношения, които биха довели до търсене на отмъщение", обясни Христо Терзийски пред Нова тв. За Божилов е ясно, че има дребен бизнес като собственик на фитнес център и соларни студиа. Приятелката му Мая Карлова, с която живее на семейни начала и имат 9-годишна дъщеричка, също отрекла Данаил да е имал някакви притеснения и да е бил заплашван. Близките му го описват като затворен, но кротък и коректен човек. Според полицията Данаилне е имал никакви проблеми със закона и не е получавал заплахи.

Преди години му е бил откраднат автомобил. През 2015 година крадци пък са влизали в жилището му и са отмъкнали пари, разказа шефът на полицията в Пловдив старши комисар Атанас Илков. Бизнесменът е родом от Дупница, но рано е излязъл от родния си град и от 10 години живее в Пловдив. Той е завършил спортното училище на ЦСКА в София с профил "Академично гребане".Заради дупнишкия му корен се появиха версии, че Божилов е бил приближен до Братя Галеви, към които имал огромен борч.

"Това са пълни глупости. Брат ми никога не се е познавал с Галеви", заяви обаче братът на убития Тони.Разследващите проверяват записите от камерите в парк Лаута, но те едва ли ще помогнат да се разкрие убиеца. Проблемът е, че разстрелът е извършен в единствената алея, която не е покрита с видеонаблюдение.

"Паркът е осветен и в него има 22 камери, включително и в началото на парка, няма друг толкова охраняван парк", заяви кметът на район "Тракия" Костадин Димитров. Вчера полицаите разпитваха всички хора, които традиционно си разхождат сутрин домашните любимци или въртят крос. За последните две години това е второто убийство в района на парк Лаута. На 15 януари 2015 година майсторът на бойните изкуства Димитър Стоянов-Лудия бе застрелян пред кооперацията, която се намира на един от входовете на парка. Съпругът на топмодела Роси Черногорова почина на път за болницата. Убиецът все още не е заловен.

В Пакистан арестуваха още четирима старейшини, отсъдили изнасилване на момиче, за да накажат брат му

Предишна новина

1000 лева глоба и 3 месеца без книжка за каране в аварийната лента

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.