Менте лечител лъже инвалиди, че ще ги изцели


Менте лечител лъже инвалиди, че ще ги изцели само с помощта на крем за стави, който се продава в интернет за 69 лв. с 50% намаление. В рекламата на мазилото Flekosteel пише, че “селски фелдшер бил награден от служителите на Научно-изследователския институт по ревматология с медал “Червен кръст” за създаването на уникална рецепта, спасила живота на човек. Само с лечебни билки той извадил 75-годишна пенсионерка от инвалидна количка. Изцелил краката, без да вземе и стотинка от нея”.

Васил Стоянов намерил пенсионерката след множество сигнали на съседите, че в квартала имало лежащата в леглото безпомощна жена, която не могла да стане, защото болестта почти напълно унищожила ставния ѝ хрущял. Тя дори се придвижвала с инвалидна количка. Менте лечителят се сетил изведнъж, че майка му била билкарка и само с помощта на растенията бързо и ефективно облекчавала болката в ставите на баща му и дядо му. А местният народен билкар Стефан Колчев осигурявал необходимите съставки за “вълшебното мазило”. Хрущялът на жената уж се възстановил напълно за 1 курс с мазилото. А новината за лечебния балсам се разнесла и уж пристигнали лекари от цяла България, за да видят пенсионерката.

Всичко звучи много достоверно, но фактите показват, че това е чиста измама. Персонажът на Васил Стоянов е измислен, а за това свидетелства снимката му, която всъщност се оказва свалена от сайт за продажба на снимки. Образът на Стефан билкаря, който снабдявал лекаря с лековити съставки, също е измислен. При проверка на изображението му в Google намираме същия продукт рекламиран на руски и украински, а Стефан е със същата снимка, но друго име.

“Тайната била проста - съставът на балсама бил мощен - компонентите, които помагали на лекарството да проникне в увредената хрущялна тъкан и то без химия. Измамниците дори лъжат, че се раздавал безплатно по регионална програма за подпомагане на населението в България.

„Романтичните измами“ са се увеличили по време на изолацията, наложена заради коронавируса

Предишна новина

Разследват смъртта на 16-годишен младеж на софийски булевард

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.