Марияна Бахчеван от Варненският административен съд участва в Програмата на Европейската мрежа за съдебно обучение

Марияна Бахчеван от Варненският административен съд участва в Програмата на Европейската мрежа за съдебно обучение
Премина първата сесия на Програмата за обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение

Съдии от Административен съд – Варна втора поредна година участват в Програмата за обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение. Един от активните участници в организацията на взаимния обмен на магистрати по Програмата през изминалата 2018 г., между АдмС-Варна и съдии от Вилнюс, Литва и Аахен, Германия, бе съдия Марияна Бахчеван, съобщиха от съда.

Като продължение на работата й по Програмата на Европейската мрежа за съдебно обучение, през месец април 2019 г. съдия Марияна Бахчеван е взела участие и в семинар "Административен процес в Европа", проведен в Брюксел. Лектори на семинара са били професори от Университетите  в Урбино и Милано, както и съдия от Върховния съд в Испания, а участниците – административни съдии от цяла Европа. Това е бил първият семинар, който се провежда по Програмата, относно административно-процесуални правила. Досега обученията бяха свързани единствено с хармонизиране  правото на държавите-членки с това на Европейския съюз в сферата на материалните закони.

Участието на съдия Бахчеван е било в рамките на първата сесия на обучението и било на тема, свързана с обезщетенията в резултат на  нелоялна конкуренция в Европейския съюз. То бе организиран по проект на  университета  в италианския град Мачерата,  който е най-старият университет в Европа, създаден през 1290 г. Участие в него са взели професори от университетите Мачерата и Бергамо, както и съдия от специализиран съд по конкурентно право от Великобритания.

Предстои втора сесия на обучението, която ще се проведе на 18 и 19 септември 2019 г., като участниците и в двете сесии са съдии от цяла Европа. Обучението цели да обогати познанията на съдиите относно финансовите измерения на вредите от нелоялна конкуренция в производствата по обезщетения.

 

Арестуваният кмет Ральо Ралев със заплата 1200 лв. живеел в луксозен мезонет 540 кв.м.

Предишна новина

Епопея на двойните стандарти

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.