Майкъл Джексън обвинен посмъртно в сексуално насилие над дете


Пет години след смъртта на Майкъл Джексън мъж на 36 години обяви, че Кралят на попа е злоупотребявал сексуално с него, когато е бил на 10 години, съобщава "Клоузър", позовавайки се на информация в сайта E!Online.

В понеделник 36-годишният Джеймс Сафесчук е внесъл документи в съда с цел да поиска обезщетение за вреди и пропуснати ползи. Според твърденията му Майкъл Джексън е злоупотребил сексуално с него, докато снимал рекламен клип за "Пепси" през 80-те години. Тогава потърпевшият е бил 10-годишен.

Това закъсняло обвинение се появява 20 години след евентуалната случка и 5 години след смъртта на звездата. Тези два елемента омаловажават претенциите на предполагаемата жертва и са добре дошли за адвоката, занимаващ се с наследствените дела на Майкъл Джексън, Хауърд Уитсмън. По думите му "този господин иска да се възползва от наследството на Майкъл Джексън. Той съобщава сега за тези предполагаеми събития, след като преди време даде свидетелски показания, в които твърдеше, че Майкъл Джексън никога не го е докосвал".

Адвокатите на Сафесчук обаче твърдят, че на времето Майкъл Джексън е направил всичко възможно, за да успокои родителите на Джеймс, внушавайки им фалшиво усещане за сигурност, което ги е заблудило. "Майкъл Джексън многократно се е възползвал сексуално от Джеймс, който е бил подложен на промиване на мозъка. Кралят твърдял пред семейството, че тези действия не са били по негова инициатива, а акт на привързаност от страна на Джеймс".

По това време звездата карал момченцето да спи в леглото му и дори го взел със себе си на турнето си Bad през 1988. Още един случай, който вероятно ще потърси решение в съда. През 2005 американската поп звезда Майкъл Джексън, който бе изправен пред съда в Калифорния по обвинения в сексуални злоупотреби с непълнолетен, получи оправдателна присъда.

Решението на съда сложи край на продължилото близо 4 месеца дело, в което бяха привлечени 140 свидетели и което вдигна невъобразим шум в медиите.

Източник: БТА

Ще водят принудително кмета на Видин в съда

Предишна новина

Указът на президента за допълване на ЦИК разпалва нов скандал

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.