Мая Манолова с нова атака на законови промени в Конституционния съд

Мая Манолова с нова атака на законови промени в Конституционния съд

Омбудсманът Мая Манолова атакува в сряда пред Конституционния съд промените в Закона за държавния служител, които забраняват на пенсионери да заемат държавна служба, а хиляди други предстои да бъдат уволнени. Това съобщават от пресслужбата на омбудсмана.

Текстовете бяха прокарани през Закона за държавния бюджет за 2019 г. Според Манолова промените са в нарушение на принципа на правовата държава, конституционните социални права – на труд, трудово възнаграждение и обществено осигуряване, допълват от пресцентъра на институцията.

Така за втори пореден ден от началото на новата година Мая Манолова дава текстове от наскоро приети закони за тълкуване в Конституционния съд. Във вторник омбудсманът сезира съдилището и за текстове в Закона за горивата. Вследствие министърът на икономиката Емил Караниколов обяви, че ще внесе предложение в Министерския съвет влизането в сила на закона да се отложи с 6 месеца, за да се изчистят спорните решения в него, предаде "Канал 3".

С кого се среща Лозан Панов?

Предишна новина

Близки на велосипедист, блъснат от пиян шофьор, отново протестират пред съда в Бургас

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Магистрат | нерегистриран
    0
    0

    След като веднъж си избрал да се пенсионираш, защо след това да си "лишен" от право на труд. Никой никого не лишава от такова право, просто не мисля да е редно един човек да получава доходи от две държавни структури. Или си пенсионер и получаваш пенсия от НОИ, пък работи където искаш в частния сектор, или си държавен служител и получаваш САМО заплата.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.