Лекарският съюз осъди действията на прокурора от ВКП, хулиганствал в болница в Плевен

Лекарският съюз осъди действията на прокурора от ВКП, хулиганствал в болница в Плевен
снимка:БГНЕС

„Разтревожени сме от непристойните действия на прокурор  Георги Асенов, който на 4 юли се е държал грубо със служителите на фирма, осъществяваща охрана на УМБАЛ „Георги Странски“ в гр. Плевен“. Това пише в позиция на Българския лекарски съюз, разпространена до медиите, по повод оповестеното в неделя обвинение в хулиганство. за прокурорът от Върховна касационна прокуратура (ВКП) Георги Асенов.

Магистратът е отказал да изпълни разпорежданията на охраната, заплашвал е служителите и е ударил със служебната си карта в лицето на един от охранителите. От прокуратурата уточниха, че Асенов се е държал грубо със служителите на фирма, осъществяваща охрана на болничното заведение. Мъжът отказал да изпълни разпорежданията им във връзка със спазване правилата за достъп на външни лица до сградата на УМБАЛ „Георги Странски“, разпоредил им да напуснат и нанесъл удари със служебната си карта в лицето на един от охранителите. Независимо от отправените предупреждения за спазване на реда, прокурорът изтръгнал личен мобилен телефон от ръцете на друг служител на охранителната фирма. Счупил телефона, след което отправил реплики към охраната – „Знаете ли кой съм аз, бе, ще видите какво ще ви се случи, аз съм прокурор!“

„Подобно поведение е не само недопустимо, но и грубо погазва обществения ред и демонстрира явно неуважение към обществото. Още повече, че това е дело на магистрат, който е призван да защитава закона а не да го нарушава“, пишат от Лекарския съюз.

„БЛС адмирира бързите действия на Прокуратурата още в нощта на инцидента. Задържането на хулигана-магистрат, както и заявената позиция за санкциониране и недопускане на подобни прояви, дава знак на цялото общество, че няма недосегаеми“, допълват от БЛС.

Задължителен PCR тест за българите, влизащи в Словакия

Предишна новина

ВСС предлага три варианта за реформа на съдебната карта на съдилищата

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  Една подробност | нерегистриран
  4
  0

  Ние така и не разбрахме какво точно се е случило, все пак! Предполага се, че имат предистория така наречените хулигански действия или греша? Тези дни рекарското съсловие вече се изложи грандиозно с предварителните декларации по повод нещастието с колегата си от СМП. Някак нямам респект към подобни гръмки лозунги. А вие осъден лекар всъщност някога срещали ли сте?

 2. 2
  | нерегистриран
  7
  0

  Независимо от конкретния случай, когато от ЛС започнат да предприемат адекватни действия и спрямо провинили се лекари, декларациите им биха звучали по-искрено. Провинили се магистрати определено носят по-сериозна дисциплинарна, а даже и наказателна, отговорност в сравнение с провинили се лекари. Така че въпросът за недосегаемостта при всички положения засяга и лекарското съсловие. Нека наистина да се положат усилия да няма недосегаеми, във всички сфери обаче. И нека е еднакъв аршинът.

 3. 1
  Съдия | нерегистриран
  9
  0

  От кога лекарският съюз издава присъди,че нещо съм пропуснала?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.