Кунева: "Южен поток" е нарушение на европейското законодателство


Къде бяха държавата и нейният независим регулатор през годините, когато са се извършвали нарушенията на ЕРП-тата, запита риторично лидерът на ДБГ

Неграмотността на управляващите от БСП и ДПС пролича в налагането на пилотната процедура на Европейската комисия за "Южен поток" и ЕРП-тата. Проектът "Южен поток" е директно нарушение на европейското законодателство.

Това заяви водачът на евролистата на Реформаторския блок и лидер на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева в Плевен.

"Европейският парламент и Комисията са на страната на българския гражданин и защитават неговите интереси, защото пазят правилата на Съюза. Но къде бяха държавата и нейният независим регулатор през тези години, когато са се извършвали въпросните близо 2700 нарушения на ЕРП-тата и защо не са ги предотвратили", попита риторично Кунева.

"Моята най-сериозна задача в Европейския парламент ще бъде да работя за следващите присъединявания на страната ни", каза тя.

По думите ѝ, по-евтиният газ до 30% ще дойде чрез създаването на Европейски енергиен съюз и договарянето на количества на едро за целия Европейски съюз. "Нашата енергетика се нуждае от допълнителен контрол отвън, за да спрат злоупотребите и корупцията", заяви Кунева, като даде пример с последния скандал, разкрит от Реформаторския блок, че промени в българския закон за енергетиката са правени под диктовката на руското дружество "Газпром".

"Реформаторският блок иска повече работни места, но те не се откриват от държавата, а от предприемчивите хора, затова малкият и среден бизнес трябва да получи подкрепа и условия от държавата и да бъде оставен да се развива", каза още Меглена Кунева. "За всяко евро от ЕС трябва да знаем колко работните места открива", обясни тя втория приоритет на РБ в Европейския парламент.

Меглена Кунева подчерта добрата организация на Реформаторския блок в Плевен, зад която стои бившият кмет и сега заместник-председател на ДБГ Найден Зеленогорски. "С читави хора можеш да тръгнеш на дълъг път, РБ е точно това - силен политически отбор", заяви тя пред плевенчани, като добави, че на 25 май реформаторите се нуждаят от победа.

"Справедливо е да се печелят честно избори", добави Кунева и припомни, че именно в Плевен на предишните избори са станали фрапиращи злоупотреби и кражба на гласове, извършени от опонентите на Зеленогорски.

"Ще продължим да привличаме повече и повече гласове за следващите избори – и предсрочните парламентарни, които наближават, и местните", каза тя, "защото Плевен заслужава своя кмет реформатор, а България - да бъде представлявана в ЕП от Реформаторския блок".

Германска партия, обвинена в неонацизъм, е на път да влезе в Европарламента

Предишна новина

Обитателите на Салтанат съдят Варна в Страсбург

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.