Кунева: Има коалиции по интереси срещу борбата с корупцията


Вицепремиерът в оставка и лидер на ДБГ Меглена Кунева заяви, че изготвеният от нейния екип антикорупицонен закон не е станал факт, защото е срещнал сериозна съпротива. В интервю пред "Фокус" Кунева обясни, че "лобито на тези, които не искат да бъде проверявано имуществото им и дали нямат конфликт на интереси в действията си е много силно и влизат в лесни коалиции по интереси".

Според Кунева неприемането на този закон от парламента е белег за липса на политическа воля.

Тя изтъкна, че е важно политиците да не се заиграват предизборно с председателството на ЕС от страна на България. Кунева казва още, че няма случай в 60-годишната история на ЕС на отказ от председателство.

Единственият такъв случай е с Великобритания заради Брекзит, защото би било странно страната да преговаря сама със себе си за своето излизане от ЕС.

По повод 10-годишнината от реалното членство на България в ЕС Кунева коментира, чеима огромна нужда от промяна и на България, и на ЕС.

Според нея страна е можела да бъде по-решителна в правосъдната система, управлението и антикоурпцията.

На въпрос за това защо България все още е извън Шенген Кунева бе категорична, че е имало страх от определени политически кръгове, защото членството в тази система е и безкомпромисен контрол.

Апелативният съд: Убиецът на красивата абитуриентка Стефка ще лежи 19 г. в затвора

Предишна новина

Убийство разбуни полски град

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.