Консенсусът по съдебната реформа е изключително важна крачка, каза президентът Росен Плевнелиев пред американския посланик Марси Рийс


Днешният консенсус по съдебната реформа е изключително важна крачка, каза президентът Росен Плевнелиев по време на връчването на орден "Стара Планина" на американския посланик у нас Марси Рийс по повод отпътуването й от страната.

Точно в днешния ден, в който посланик Рийс получава най-високото българско държавно отличие. Точно в този ден в българския парламент бе намерено широко политическо съгласие за стратегическа реформа в България, за промяна в Конституцията чрез широк диалог, национално отговорен подход и съгласие между партии от различни спектри на политическото пространство. Намирам за голям знак, че този важен държавнически жест, който се случва и днес в българския парламент още веднъж показва още един резултат на нещо, на което посланик Рийс посвети своята работа в България - върховенството на закона и България, която прогресира и прави смели, и решителни стъпки по пътя на отговорни реформи, за по-добра демокрация, за активно гражданско общество, за повече сигурност, за просперитет, развитие и отваряне на България към демократичния и модерен свят.

От своя страна посланик Рийс отбеляза развитието на двустранните отношения в положителна посока.

Както гласи националният девиз на България "Съединението прави силата" за мен е източник на надежда и гордост, че през последните три години работих за укрепване на този девиз. За мен е чест да получа този знак от вас и ви благодаря от дъното на сърцето си.

Прокуратурата била залята от сигнали на Бюрото за СРС срещу съдии

Предишна новина

2 години и 6 месеца затвор за мъж, изнасилил четирима

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.