Кметът на Батак, след като бе оправдан: Все пак има правосъдие!


Специализираният наказателен съд оправда кмета на Батак Петър Паунов. Това е решение на първата инстанция, като може да бъде протестирано пред втората съдебна инстанция, която е Апелативният специализиран съд.
 
"Все пак в България има правосъдие", заяви Паунов, след като чу оправдателната си присъда. "Обвинението беше само за длъжностно престъпление и се установи, че клиентът ми е невинен, поради което съдът постъпи както трябва - призна го за невиновен", посочи адвокатът му Виктор Михайлов.
 
Прокуратурата поиска 3 години лишаване от свобода за кмета на Батак. "Поисканото наказание беше лишаване от свобода в размер на 3 години, също така и кумулативно предвидените наказания, а именно глоба в размер на 3000 лв. и лишаване от право да заема длъжност в органите на местната власт за срок от 1 година", обясни прокурор Мария Борисова.
 
Петър Паунов беше привлечен като обвиняем за това, че в качеството си на длъжностно лице - кмет на община, е внесъл предложение на 12 септември 2015 г. до председателя на Общинския съвет - Батак, за продажба на държавна земя край яз. "Батак" и по този начин е осъществил неследващи му се правомощия да се разпорежда с имоти държавна собственост, като предложението е гласувано от Общинския съвет и с договор от 13 ноември 2015 г., е последвала продажба на земята.
 

Хакерът отмъщавал за свалянето на Тодор Живков

Предишна новина

Обвиниха 20-годишен за пробива на системите на НАП

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.