Клошар на делото за Яна: Чеци излезе от храстите


"Чух шум от тежък тропот и когато се надигнах, видях едър мъж да тича по алеята. След два дни на снимка във вестник разпознах, че човекът от въпросната вечер е Николай Русинов", заяви пред Софийския градски съд вчера клошарят Мирослав Цветков, свидетел по делото за убийството на Яна Кръстева.

Цветков бе доведен принудително, тъй като от години е клошар и няма документи за самоличност. Свидетелят разказа, че във фаталната нощ е бил пиян и заедно с друг клошар видял Николай Русинов-Чеци да бяга по алеята.

Защитата заяви обаче, че има противоречия в показанията на Мирослав с тези от 2011 г., в които е посочил, че Пламен Трифонов е човекът, когото е видял. След прочитането им от съда обаче свидетелят се отказа от тях и заяви, че е видял Чеци, а не Пламен, който бе първият заподозрян за убийството на момичето.

Съдия Снежанка Кьосева поиска на следващото заседание на 28 май да бъде разпитан и другият клошар, когото самият Цветков се ангажира да доведе.
По делото беше разпитан и таксиджията Георги Рогачев, който обясни, че на 9 юни в 5,15 часа сутринта е видял Пламен Трифонов в Борисовата градина, като според описанието му тогава той бил с дълга черна коса.

Самият Пламен Трифонов категорично отрече да е бил в Борисовата градина и каза, че никога не е имал дълга коса. На 28 май ще бъдат изслушани речите на адвокатите и обясненията на Николай Русинов.

Москва приравни блоговете към масмедиите

Предишна новина

Бащата-убиец остава зад решетките

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.