Кирил Домусчиев: Ще направим всичко възможно, за да защитим интереса на бизнеса и гражданите


Работодателските организации ще направят всичко възможно, за да защитят интереса на бизнеса и на всички български граждани.От доклада на КЕВР става ясно, че около 333 млн. нерегламентирана държавна помощ се плаща надпазарно по сметка на т.нар. американски компании (ТЕЦ Марица Изток 1 и 3-бел.ред.).

Това каза за "Хоризонт" в предаването "Нещо повече" председателят на КРИБ Кирил Домусчиев по повод внесените от работодателите три сигнала в прокуратурата за нарушение в енергетиката:

Няма никакво съмнение, че ще има становище от страна Европейската комисия и че това е нерегламентирана държавна помощ. Ние плащаме колосална такса, наречена задължение към обществото, каквато няма в друга страна в Европа. Голям процент от тази такса я плащаме за енергия, която не можем да наречем зелена или екологична.

Тук става дума за порочни практики и безхаберие от страна на държавата и НЕК в този процес за договори и анекси в противоречие на законовите рамки и икономическата логика.Това води до извода, че тук става дума за много сериозна корупция.

Домусчиев обясни, че НЕК, Министерството на енергетиката и Министерският съвет при сключването на договорите с т.нар. американските централи не са защитили икономическия интерес както на държавата, така и на всеки гражданин: Аз искам само да разберем кой е подписал тези заробващи договори.

Убиецът на Вероника поиска още по-лека присъда

Предишна новина

Още една глоба грози "Юбер"

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.