Кирил Ананиев: Хората в НАП не са некадърни, справят се блестящо

Кирил Ананиев: Хората в НАП не са некадърни, справят се блестящо
Кирил Ананиев, министър на финансите, снимка:БГНЕС/архив

„Нито са некадърни хората, които работят в териториалната дирекция на Националната агенция по приходите (НАП), нито материалите, които са подготвили са били с пропуски и неверни неща“. Така министърът на финансите Кирил Ананиев коментира решението на софийския Административен съд, с което преди седмица отмени три запора върху имущество на фирми на обвиняемия бизнесмен Васил Божков, предаде БГНЕС.

Министър Ананиев взе участие в петъчния парламентарен контрол, където, по настояване на опозицията, предостави информация за постигнатата събираемост за дължимите такси от хазартния бизнес за периода 2015-2019 г.

Депутатът Румен Гечев обаче настоя министърът да обясни как се е стигнало дотам съдът да приеме, че запорите са били „наложени механично“, а директорът на НАП-София не е имал нужните доказателства за тях. “Или са некадърни или нарочно са допуснали това”, предположи депутатът.

„Въпрос на съдебно производство. Водят се дела. Така е решил съдът, така е разпоредил и такова решение е взел. Не мога да обвинявам колегите си за тези неща, за които ги обвинявате вие. На базата на дейността на териториалните дирекции на НАП съществува и се издържа целият публичен сектор“, отговори на свой ред министър Ананиев.

От трибуната на парламента той похвали подразделенията на приходната агенция и подчерта, че всяка година увеличават постъпленията, предназначени за финансиране на бюджетния сектор.

„И тази година, в условията на пандемия, те отново се справят по блестящ начин. Некоректно е да обвинявате колегите от НАП“, обърна се още той към депутата Румен Гечев.

Още по темата

И Окръжен съд-Враца затвори за малко заради COVID-19

Предишна новина

Доц. Кунчев: Трябва да се затворят заведенията и дискотеките

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Ясно е, че НАП е на висулка по повод хазартаkf e | нерегистриран
    0
    0

    Пък е лошо този човек на снимката да не изтрезнява.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.