Карантинират заразените с COVID-19 чрез SMS или имейл

Карантинират заразените с COVID-19 чрез SMS или имейл
Снимка: Pixabay

С 14 дни се удължава срокът за издаване на смъртен акт по време на извънредна епидемична обстановка С получаване на SMS или имейл ще могат здравните власти да карантинират заразените с коронавирус, пише ''24 часа''. Предписанието обаче ще се смята за връчено, само ако заразеният върне обратно съобщение.

Друг начин за карантиниране ще става и устно по телефона. Това записаха окончателно депутатите с приемането на второ четене на промени в Закона за здравето. 5000 лв. глоба грози всеки, който наруши принудителната изолация, а в случай на отказ да се карантинира, се намесва полиция. Между 50 000 и 100 000 лв. глоба ще получи пък всеки, който извърши износ на дефицитни за страната лекарства по време на извънредна епидемична обстановка, решиха още депутатите. С 14 дни се удължава срокът за съставяне на смъртен акт по време на извънредна епидемична обстановка. По закон срокът е до 48 часа. Дебати по гласуваните изменения нямаше и те влизат в сила от деня на обнародването им в Държавен вестник.

Още по темата

Пиян шофьор уби полицай на пътя край Нова Загора

Предишна новина

Антикризисни мерки в подкрепа на длъжници и кредитори ще са във фокуса на отбелязването на 15 години частно съдебно изпълнение в България

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.