Камарата на общините в британския парламент отхвърли промените в закона за "Брекзит"


Камарата на общините във Великобритания прие предложения от премиера Тереза Мей закон за "Брекзит", като отхвърли гласуваните по-рано от Камарата на лордовете промени. Те гарантираха защита на правата на европейските граждани на британска територия и даваха на парламента правото да гласува окончателното споразумение за напускане на Европейския съюз.

Предложението за гaрантиране на правата на гражданите на Европейския съюз бе отхвърлено с 335 гласа срещу 287, а това за правото на парламента да гласува заключителната сделка по "Брекзит" - с 331 срещу 286 гласа. Така проектозаконът беше върнат в Камарата на лордовете, където се очаква нов дебат и гласуване около полунощ по Гринуич.

Главният политически кореспондент на Би Би Си Вики Йънг обаче смята, че този път лордовете няма да се опитат да блокират проектозакона, а това означава, че Тереза Мей ще получи правото да обяви развода с Европейския съюз. Наблюдателите смятат, че това едва ли ще стане още утре, което е възможно чисто теоретически.

Делото за срутената сграда на ул. "Алабин" продължава на 12 април

Предишна новина

Стотици плащат втори път местни данъци заради крадла

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.