Жители на Първенец негодуват срещу меко съдебно решение


Жители на ромската махала на пловдивското село Първенец излязоха отново на протест срещу освобождаването на шофьора, прегазил 11-годишно момиченце, отиващо с майка си на училище. Предишния път те се събраха спонтанно на улицата на 21 декември. 

Съдът счете, че прокуратурата не е събрала достатъчно доказателства за вината на 56-годишния шофьор Димитър Й., пусна го от ареста и му наложи най-леката мярка "подписка", съобщи bTV. Друг аргумент е, че няма опасност той да се укрие.

Протестиращите обаче искат Йовчев да бъде задържан. "Искаме да го затворят до делото", казаха родителите на 11-годишната Ангелинка - Иванка и Георги. Те настояват извършителят да бъде осъден на доживотен затвор. 

Жителите на селото вече имат и други искания. "Искаме в ромската махала да има тротоари, знаци, легнали полицаи, пешеходни пътеки, маркировки - всичко, което е по закон. Може ли човек за открадната кокошка да влезе за четири години в затвора, а за убийство на дете да няма закон", възмущават се жители на махалата пред телевизионните камери. Те не приемат и обяснението на водача, че колата му е поднесла на заледен участък, тъй като според свидетели се е движил с над 80 км/ч.

Жителите на махалата се заканват да спрат децата си от училище и детска градина, ако не се поставят легнали полицаи. Заплашват и със затваряне на пътищата.

Все още не е открито оръжието, с което е извършено убийството в Нови Искър (видео)

Предишна новина

Условна присъда за псевдолекаря, опитал да вземе пари от майка на онкоболно дете


Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.