Желяз Андреев: Някой иска да си измие ръцете с мен


Някой иска да си измие ръцете с мен. Това каза Желяз Андреев, който беше задържан на 7 април в родния си град Добрич по искане на прокуратурата в Маями. Арестът е във връзка с водено разследване във Флорида срещу 11 души, които са обвинени, че са нарушили ембаргото за търговия на САЩ със Сирия.

"Моите задължения бяха елементарни – просто трябваше да провеждам ежедневни телефонни разговори с клиентите и да им изпращам имейли с нашата оферта. Не съм подписвал документи, не е знаел за търговия с авиочасти с двойна употреба. Нашите задължения бяха да продаваме на търг части за цивилната авиация",казва младият мъж.

Желяз все още няма отговор на въпроса кой точно иска да си измие ръцете с него. Той очаква подкрепата на обществото. Всеки млад българин може да изпадне в тази ситуация, коментира 29-годишният мъж.

Съдът в Добрич реши той да бъде освободен. Магистратите замениха ареста с мярка за неотклонение подписка. Според съда опасността Желяз да се укрие или да извърши друго престъпление до депозиране на молбата за екстрадцията му е изключително ниска. Той има постоянна работа по трудов договор и не е напускал страната. Съдът отчита и че младият мъж сам се е явил в полицията, без да е бил призоваван. Според близките на Желяз, тепърва им предстои по-тежкото – да не се стигне до екстрадирането му в Съединените щати.

"Всъщност предстои ни истинската битка сега. Това не беше тя, която мина и спечелихме, това не беше битка толкова голяма, колкото ни предстои. Вярвам, че вярата ми няма да бъде сломена и в края на основното дело, което предстои",коментира приятелката му Милена Здравкова.

Решението на съда може да бъде обжалвано в три дневен срок. От прокуратурата заявиха, че все още нямат решение дали ще го направят.

Издирвачи търсят бегълци с градския транспорт

Предишна новина

Когато си номинирал убиец за Човек на годината, рецидивистите бягат от затвора

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.