Извънредно положение в редица градове в Сърбия заради COVID-19


Коронавирусът не отслабва и не избира възраст, пише РТС. В Сърбия са регистрирана 15 829 души, а досега 306 пациенти са починали от COVID-19, Извънредно положение има в десет общини и градове.

От коронавирус умират и млади хора, без придружаващи заболявания.

Експертите предупреждават, че разпространението на коронавируса не е отслабнало и е доказано, че млади хора, без други заболявания, също умират.

Според последната информация 325 са новите случаи на зараза в Сърбия, а 8 души са починали.

Поради влошаването на епидемиологичната ситуация, причинена от разпространението на коронавируса, в Кралево е в сила извънредна ситуация, която преди това бе обявена в редица градове, сред които Нови пазар, Тутин, Крагуевац, Белград, Чачак, Ариле и др.

Специалистът по инфекциозни болести Мийомир Пелемиш каза, че трябва да се заяви ясно и силно, че коронавирусът не е отслабнал, а доказателството са всички заболели.

Вирусът не избира възрастта, единственият въпрос е какъв ще бъде изходът, посочи Пелемиш и заяви, че е доказано, че и младите хора умират, без нито едно друго заболяване.

За 24 часа в Нови пазар е формирана военна полева болница в рамките на Общата болница и тя е готова да приема пациенти.

Временната болница за лечение на COVID-19 ще бъде отворена от понеделник в спортната зала Арена и ще разполага с 500 болнични легла и всички условия за приемане на пациенти с коронавирус, съобщи министърът на здравеопазването Златибор Лончар.

Както той добави, ортопедичната клиника в Баници от вторник отново ще приема болни от коронавирус.

Полицаи излизат на протест в столицата

Предишна новина

Мащабна операция срещу детската порнография в Италия

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.