Изслушват в НС кандидатите за шеф на инспектората на ВСС


Правната парламентарна комисия насрочи за сряда изслушването на двете кандидатки за главен съдебен инспектор към Инспектората на ВСС, съобщиха от пресцентъра на НС вчера. Вера Чочкова и Теодора Точкова съгласно предварителния график на комисията ще трябва публично да убедят депутатите в комисията в своите качества и да представят концепциите си. И двете отговарят на изискванията за заемане на длъжността главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет по Закона за съдебната власт и са представили необходимите документи, определени в решението на парламента за откриване на процедурата за избор на главен инспектор.
Вера Чочкова е номинацията на Екатерина Заякова, Марияна Тотева и Спас Панчев, а нейната конкурентка Теодора Точкова е подкрепена от Смиляна Нитова-Кръстева.
ДУМА припомня, че процедурата за избор на нов главен съдебен инспектор се точи вече година и половина, след като бившият директор Ана Караиванова подаде оставка. Правната комисия предложи на последното си заседание изборът на нов главен инспектор да се състои на 19 юни 2014 година.

Съд за бруталните събирачи на дългове

Предишна новина

Туркменски дисидент осъди България в Страсбург заради незаконен арест

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.