Изработването на Закон за НСО сред задачите за бъдещото ръководство, заяви Плевнелиев


Продължават консултациите между институциите за нов директор на Национална служба за охрана. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти.

"За мен е важно да има диалог. Не бих искал да има изненади с решения, които могат да се окажат неработещи", коментира държавният глава.

Едно от изискванията на президента към бъдещото ръководство на НСО ще бъде в посока на затвърждаване на правилата чрез изработване на Закона за националната служба за охрана, който да бъде внесен и разгледан от Народното събрание.

"Надявам се много скоро консултациите да доведат до консенсус между институциите, за да може службата да има достойно ръководство и да си върши добре работата", каза Плевнелиев. Президентът допълни, че това трябва да бъдат хора от системата, които я познават много добре. Това ще повиши и мотивацията на служителите, счита държавният глава.

В отговор на въпрос президентът посочи, че ще издаде в срок указ за обнародване на последните промени в Изборния кодекс, които се отнасят до състава на Централната избирателна комисия:

"Радвам се, че народните представители поправиха един недобре работещ текст и за мен е много по-лесно да си свърша работата в законните процедура и срок. Ще действам както винаги - по закон, бързо и ефективно", категоричен беше държавният глава.

Майка спаси убиеца на сина си от екзекуция

Предишна новина

Съдия в САЩ поиска от правителството да разкрие информацията за тайните центрове за разпити на ЦРУ, съобщи AFP. Информацията е изискана в хода на делото срещу саудитеца Абд Рахим Нашири, който е подсъдим като организатор на взривяването през 2000 г. на во

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.